80’er udklædning

Hvordan klæder man sig på til en 80'er fest? Få svaret her.En 80er udklædning er ikke svært at sammensætte, da disse år er blevet populære og moderne igen. Derfor er det heller ikke svært at finde dele til sin 80er udklædning blandt de mange brands butikker, der i dag har 80er outfits hængende på stativerne. Men hvad hvis du gerne vil lave din 80er udklædning selv, til en lidt mere overkommelig pris? Jamen, så læs med her og få ideer her.

Dette kan du gøre

  • Genbrug; Genbrugsbutikkerne bugner af tøj fra den svundne tid, som 80erne jo er. Derfor kan du spare mange penge ved at lede blandt efterladte rober i diverse genbrugsbutikker.
  • Mors og fars klædeskab; Dette er ligeledes en nem løsning. Hvis de altså ikke har smidt klæderne fra dengang ud. Her kan du sikkert låne lidt, og tilføre accessories, som også karakteriserede firserne.
  • Sy selv; Hvis venner og familie eller genbrug ikke lige har det du står og mangler, kan du finde symaskinen frem og gøre lidt selv. En cowboy jakke kan laves om til en vest, ved at klippe ærmerne af. Et par slidte jeans kan blive til ‘Gulerods’ bukser, hvis du syr benene ind. En nederdel kan blive 80’er moderne, med en påsyet blondekant. Ligeledes kan en blondekant på et par ankelstrømper udgøre et 80er look. Et par lange sokker kan klippes om til et par benvarmere osv. Det er med at tænke kreativt.
  • Ghettoblaster eller Walkman; Kan du ikke lige finde det rette outfit, kan du peppe udklædningen op med artefakter som var populære i firserne. En Ghettoblaster eller en Walkman var sagen dengang.

Andre kendetegn for firserne, som kan hjælpe dit outfit

  • En funky paryk; Et stort sort krøllet hår var meget moderne i sen-halvfjerdserne og op gennem firserne. Derfor kan du finde en træningsdragt og krydre dit look med en stor paryk. Parykker kan du blandt andet skaffe her.
  • Neon accessories; Alt i neon hittede i firserne. Handsker, bælter, seler, øreringe, kasketter, tasker – listen er lang. Hvis du ikke kan finde noget i neon, kan du måske finde en spraymaling, og lave dine helt egne sko? Bukser? Hat? Det er kun din fantasi der sætter grænsen.
  • Rulleskøjter; Også kendt fra natklubber og andre steder, hvor man skulle være hip i firserne. Har du et par ‘side by side’ rulleskøjter liggende, så på med dem, og tilpas dit outfit til det. Måske i et par tights shorts, et mini skørt med et par tennissokker. Du er nu godt på vej til at lige en ægte firser konge eller dronning
  • Overdreven overskæg; Måske skal du i gang et par måneder før, med at anlægge det helt rette firser skæg? En løsning, der kan fuldende det helt rette look. Og føl dig ikke udenfor, på arbejdspladsen eller i sportsklubben – firser ‘skovsneglen’, kært barn mange navne – er blevet hotteste mode igen!

Du kan ydermere øve dig på dine firser moves, og fuldføre din 80er udklædning ved at lytte til datidens hits. Så er du i træning til diskokuglens skær og parat til at give den gas i din 80er udklædning.

Festlige lege

Find inspiration til festlige lege og idéer her

Ølspil

Få gæsterne i godt humør med et ølspil

Idéer til festen

Mangler du idéer til indslag til festen? – Kig her