Cowboy kostumer

Find det helt rigtige comboyudstyr til din fest

Mangler du et cowboy kostume kan du finde inspiration blandt de ensomme cowboys vi kender som; John Wayne, Lucky Luke, Billy the Kid, Jesse James, Wyatt Earp og Clint Eastwood. Et Cowboy kostume kan klares let, blot I form af en cowboy hat. Men skal den virkelig have gas, kommer her en liste med nødvendige remedier, der kan skaffe dig det helt rette look.

Cowboy looket

Cowboybuksen; Den blev flitting brugt i reklamen for cigaretten Marlboro, men ligger også navn til en klassisk cowboybuks, af samme navn. Og hvorfor så cowboybuks? Materialet som jeans er lavet af, kunne holde til det liv, man havde til hest, og som er en rigtig cowboys sande ven.

Skjorten; En skjorte er et must i cowboy kostumet. Hvorfor – fordi den noble cowboy også gør en dyd i at se præsentabel ud. Skjorten kan være ternet, eller i denim.

Et banadana; Et tørklæde som ‘trilles’ sammen og bindes som halsklud. Cowboyen har den rundt om halsen, fordi han hurtigt skal kunne trække den op over næsen, så han undgår støv og andre instanser i sine luftveje.

En lædervest; Cowboyens varme skjold. Denne kan være i læder og gerne med dekorationer, der flankerer cowboyens noble udtryk.

Et pistolbælte; Til holder af hans pistoler – gerne en pistol til hver hånd, der sidder rundt om livet på den klassiske cowboy. Dette bælte er også en klassisk instans i diverse legetøjsbutikker. Hvis man ikke selv kan finde et, kan man finde inspiration i børneudgaven og lave sit eget ud af et bælte og nogle påsyede læder lapper, der kan holde cowboyens skyder tæt til kroppen.

Cowboystøvler; Som du sikkert har regnet ud, er der mange beklædningsdele der er opkaldt efter cowboyen. Derfor er hans skikkelse en klassiker der har været yndet at vise i film på tv og i tegneserier. Han har et mystisk væsen, rider alene rundt på prærien, passer køer, drikker whiskey og slår lejr for natten under den stjerneklare himmel ved lejrbålets skær. Cowboystøvlen kan være en dyr affære, og hvis du ikke allerede har et par stående, kan du måske finde dem brugt.

Hestespore; En sjælden genstand er den klassiske spore, cowboyen har på sin støvle, som gør at han kan sparke sin hest igang hurtigt. Det er ligeledes den, der giver lyden til den rigtige cowboys gang.

En cigarilos; Hvis cowboyen ryger, er det en brun pind han babber på. Også kaldet en cigarillos. Han bevæger sig i et prærielandskab med kaktusser og sand, og det er ikke et miljø for sarte sjæle, så tobakken skal være lidt harsk. Samtidig bliver han endnu mere rå og er med til at danne respekten om den sagnomspundne mand; cowboyen.

Du skulle nu gerne have et indtryk af, hvad et cowboy kostume kunne bestå af.

Festlige lege

Find inspiration til festlige lege og idéer her

Ølspil

Få gæsterne i godt humør med et ølspil

Idéer til festen

Mangler du idéer til indslag til festen? – Kig her