Festarrangør til firmafest

Find inspiration til at skabe den perfekte firmafest


En firmafest kræver en speciel form for festarrangør. Den dygtige festarrangør sørger nemlig for at tilpasse den firmafest, de skal planlægge, så alle deltagerne bagefter synes, at det har været sjovt. Meget gerne så sjovt, at hele virksomheden taler om festen i flere måneder efter!

At være festarrangør til en god firmafest kan være noget af en balancegang. Nogle gange ender festanstrengelserne desværre som en sørgelig parodi på ‘Firmaskovturen’, hvor folk drikker sig mod til og enten sviner chefen eller ligger i med sekretæren. Andre gange bliver eksisterende klikedannelser på jobbet endnu mere udtalte, fordi folk i forvejen har sat sig på samme måde, som de gør til dagligt i kantinen.

En firmafest skal ryste kollegerne sammen og få dem til at more sig i hinandens selskab. Den må gerne udfordre samarbejdet med teambuilding, men den skal ikke kræve af folk, at de overskrider deres personlige grænser. Der skal være lagt op til fest og hygge og måske endda alkohol og dans. Alle skal kunne have det sjovt til festen uden at føle sig udenfor og det er bl.a. det ansvar en festarrangør står med.


Den gode firmafest

Men hvordan får man så en firmafest til at skrive sig ind i virksomhedens historie som en udtalt succes? Der er nogle grundlæggende spilleregler, som det er vigtigt at kende for at kunne arrangere den bedste firmafest. Især for den festarrangør, som ønsker at få chancen for at gentage succesen ved næste firmafest.

Afhængig af virksomhedens størrelse kan der udpeges et festudvalg, der skal planlægge festen. Dog er det altid en god ide med en festarrangør til at holde styr på tingene. Han eller hun sørger for at styre festudvalgs-møderne og organisere ideerne.


Grundregler for en festarrangør

  • En firmafest skal være sjov for alle deltagere.
  • En firmafest skal arrangeres med en plan B, hvis plan A fejler (der skal f.eks. være alternativer til en udendørsfest, hvis det styrtregner, når festen skal løbe af stablen).
  • En festarrangør sørger for, at festen kan ryste de ansatte bedre sammen, f.eks. ved hjælp af klike-splittende bordplaner, teambuilding eller lignende.
  • En festarrangør har det forkromede overblik

En festarrangør er åben og modtagelig for feedback, så den næste firmafest bliver endnu bedre end den foregående. Team-spirit er en velkommen gæst til de fleste firmafester. Det er her, man har mulighed for at slå sig løs – og for at se kollegerne gøre det samme. Det behøver ikke være ensbetydende med sanseløs druk. Langtfra alle føler sig trygge ved at drikke sig fulde i selskab med mennesker, de skal kunne samarbejde med til daglig.

Men hvad med et par sjove gruppelege, hvor alle parter får chancen for at komme med noget godt og inspirerende? Ofte opdager man helt nye sider af sig selv og kollegerne, når man skal samarbejde på nye, sjove måder.


Alle er lige vigtige

Hvis chefer vidste, hvor meget der forandres ved en ordentlig fest, skabt af en professionel festarrangør, ville de såmænd nok afholde flere af dem. Der er ingen tvivl om, at pengene kommer flerfoldigt igen, når man investerer i sit team. Glade medarbejdere yder mere for virksomheden, uden at det behøver, at koste mere på lønchecken. Nogle vil sågar hellere have en lavere løn, hvis de til gengæld har gode kolleger og ordentlige arbejdsforhold.

En firmafest er tidspunktet, hvor det anerkendes at den enkelte medarbejder er en brik i et større puslespil. Nogle firmaer begår en kæmpefejl, når de taler om ‘nøgle-medarbejdere’, for egentlig er alle brikker lige vigtige – ganske som i det puslespil, vi lægger på spisebordet hjemme i stuen.

Nogle afholder en firmafest i flere hold, fordi hele virksomheden ikke kan holde fri samtidig. Det kan der naturligvis siges meget både for og imod, men faktum er, at det alt for ofte ender med at være de samme teams, der mødes. En dygtig festarrangør vil i sådanne tilfælde have registreret fordelingen af medarbejdere og gøre sit, for at få rystet virksomheden sammen ved efterfølgende arrangementer. Her er det vigtigt, at deltagerne krydses i forhold til en tidligere firmafest. Det giver en helt særlig fællesskabsfølelse og et personligt engagement i virksomheden, som medarbejderne kan tage med sig efter festen. Også selvom de ikke til daglig arbejder mest sammen med de mennesker, de netop er blevet rystet sammen med.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Fest og farver

Skab den rigtige stemning til din fest med farver

Idéer til temafest

Vil du holde en temafest? – Find inspiration her

Idéer til festen

Find sjove lege og indslag til din fest her