Temafest – En anderledes fest

Pift din fest op - lav den til en temafest

 

 

 

 

 

 

Temafest – skab en anderledes fest. Gæsten kan træde ind i et andet univers og på den måde løsriver man sig fra den traditionelle feststemning. Derfor er en temafest en god ide, hvis du vil have dine gæster til at smide hæmningerne.

Hvorfor er temafester sjove?

Hvis en temafest skal være gennemført, kræver det en masse forberedelse af dig som vært. Du skal altså være forberedt på en masse arbejde, med at opfylde de helt rigtige omgivelser til din temafest. Gæsterne deltager jo som en stor del af temaet, men for at style festen fuldstændig, er det nødvendigt at forberede sig grundigt. Ved at læse videre på siden kan du finde nogle vigtige elementer op, som du skal huske.

Forberedelse af en temafest

Her er en liste over de emner, der kræver din opmærksomhed ved den fuldendte temafest:

  1. Maden
  2. Stedet
  3. Musiken
  4. Indretningen
  5. Invitationen
  6. Indslagene

 

Maden

Det gode ved en temafest er at rammerne er fastsat så snart du har dit tema. Derpå skal maden, i en fuldkommen temafest selvfølgelig have en relation til temaet. Hvis man fx holde en 80er fest, kan menuen bestå af klassiske retter fra 80erne. Det kan være en rejecocktail, roastbeef og trefarvet is til dessert. Understøtter maden dit tema, vil det give festen et løft. Du kan fx gå på jagt i gamle kogebøger eller tale med andre om, hvad der karakteriserer dit tema indenfor mad.

 

Stedet

Det er væsentligt at stedet, hvor din fest holdes er med til at definere rammen for temaet. Det bliver muligvis en ekstra udgift, hvis du havde tænkt dig at festen skulle foregå hjemme, men nogle gange kan man løse problemet ved at tænke kreativt og bruge sit netværk. Måske kender man nogen, der vil låne en lade ud, hvis temaet er bondeidyl. Det kan også foregå på en privat strand, hvis temaet er sommerfest eller i en privat skov, hvis temaet er trolde/hekse tema. Start med temaet, hvis udgifterne ikke betyder så meget. Start med den location du har til rådighed og synes er god, hvis udgifterne skal holdes nede.

Musikken

Her er det igen op til dit tema, at ramme den rigtige musik. Det kan være en hyret DJ, der bestemmes efter, hvilken musik han spiller. Det kan også være et stort big band, der spiller op til dans ved et ’ballroom’ tema eller lej en jukebox til aftenen. Det er kun fantasien der sætter grænser. En grundig søgning efter bands, der passer perfekt til dit tema vil bringe dig tættere på den rigtige løsning, men husk: God musik koster penge.

 

Indretningen

Som en del af temaet, kan indretningen gøre en kæmpe forskel på helhedsindtrykket af din fest. Med valget af tema kan du overveje, hvilken udsmykning, der vil gøre sig godt. Er det fx bondeidyl, der er temaet kan det være du skal have fat i nogle rødternede duge og nogle gamle kulørte lamper. Det kan ligeledes være at alle skal sidde ved borde og bænke. Måske skal du have fat i en levende ko, for at give den rigtige lugt (jo, man kan sagtens leje en levende ko!) – kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan lade sig gøre!

Invitationen

Selvfølgelig skal invitationen spille sammen med dit tema. Det er den eneste måde du kan få dine gæster i stemning, før den store fest. For at opvarme dem, kan du på mest kreative vis dekorere invitationen som du ønsker det. Bare den signalere det tema du har valgt. Jo mere du lægger vægt på dit tema i invitationen, jo mere udklædte og festklar vil dine gæster være. Og når man holder en temafest, kan man jo ligeså godt give den hele armen.

Indslag

Som sidste del af sine forberedelser, kan det være din fest skal indeholde et indslag, der understreger dit tema. Dermed er du i mål med dine forberedelser til den store temafest. Husk det er kun fantasien der sætter grænser for, hvilket indhold der kan være til din temafest. Du er garanteret mange grin, uforglemmelige øjeblikke og anderledes stemning, end de ’normale’ fester!

Festlege

Find sjove festlege til din fest her

Kostumer til voksne

Liv din fest op med kostumer til voksne

Festlige lege og idéer

Mangler du sjove idéer til festen? Kig her