Fest og farver

Få en god fest ved hjælp af farver

Kender du farvernes betydning? Nogle kan sammensætte farver, andre kan ikke. Fest og farver som begreb kender vi alle – det betyder der skal ske noget. Men der er skrevet meget om farvepsykologi og når det kommer til festlige begivenheder, er det vigtigt at man kan sin farveteori – det er nemlig videnskabeligt bevist at, farver kan påvirke ens humør. Når det handler om fest og farver, skal det gerne være rigtigt festligt!


Rød

Postbuddet er klædt i rødt fordi det er en signalfarve. Men der er mange nuancer af rød – og derfor kan rød både være perfekt og flot til fest og farver. Men for meget rød kan også blive for dynamisk og voldsomt, da det er en farve der sætter temperamentet i kog. Samtidig er den røde farve indenfor farvepsykologi del af ’pornopaletten’ – som er rød, grå, sort og metaliske farver som sølv og guld. Når der skal være fest, er disse farveinformationer måske værd at skrive sig bag øret inden man beslutter sig for, hvordan festens farvesammensætning af fx duge, lys, servietter og dekorationer skal være.


Blå

Blå er normalt ikke det man forbinder med fest og farver. Det er en drengefarve, og meget brugt til drengekonfirmationer og drenges dåbsfester. Men den blå farve, kan til fest også skabe en rolig og afdæmpet atmosfære. Hvis der bliver brugt for meget blå, vil oppyntningen måske synes kølig, og det kan skabe en distanceret stemning, gæsterne imellem, da blå er en kold farve. Farven forbindes med vand, himmel og blåt humør – som er det triste humør. Derfor skal den blå farve også nøje tilpasses resten af stylingen, når der skal holdes fest.


Sort

De fleste kender den sorte farve, som den der bæres af døden. Derfor er opdækningen oftest præget af sort til begravelser. Det er i den forbindelse dog ikke særligt opløftende på en i forvejen kedelig stemning, da sort er en klar dominans blandt farver. Den er tung og mut. Men bliver den for eksempel brugt som enkelt farve i opdækningen, evt. som dug kan den godt benyttes sammen med for eksempel lysegrøn og smukke blomster.


Grøn

Grøn er som regel en del af farverne ved en borddækning, da den indgår naturligt i blomsternes stilke og blade. Lys grøn er en ung farve, der symboliserer forår, håb og forbindes med noget frisk. Dyb grøn eller flaskegrøn er en mere dyster farve, der samtidig også kan virke beroligende.


Gul

Den gule farve minder om liv og solens stråler. Men gul kan også betegnes som en mistænksom farve, der har noget iltert over sig. Derfor er klar gul bedst til fest og farver, når den er knækket i en de orange toner eller over i de mere lyse nuancer som lysegul og æggeskal.


Hvid

Hvid er renhedens farve derfor er brudekjolen også hvid. Derfor bør den være rød, hvis det er anden gang man gifter sig… Sneen hører også ind under farven hvid, med sit klare skær. Hvid kan benyttes når der skal være fest og farver som suppleringsfarve, i opdækningen. Det har i restaurationsbranchen altid været kutyme at dække op med hvide duge – og derfor holder den tradition ved, på større restaurationer. Hvid skaber helhed og beroliger øjet.


Fest og farver – hvilke farver skal man vælge?

Det kan godt betale sig, at finde frem til hvilke elementer du har i forvejen, når du bestemmer dig for et farvevalg til din fest. Derfor skal du være opmærksom på følgende:

  • Hvilken festservice har du?
  • Skal du ud og låne duge – eller tager du hen og køber 10 meter stof ved den nærmeste stofhandler?
  • Balloner og andet pynt – hvilken farve skal det være?
  • Hvilken årstid skal festen holdes på? Er der blomster i din have eller andre flotte planter og pynt du kan finde i naturen?
  • Hvilke farver er der i lokalet? Skal du prøve at samstemme fest og farver med lokalerne?

Det er helt op til din egen smag, hvilken stemning du vil have til din fest. Når vi taler fest og farver, kan du roligt prøve dig lidt frem inden du træffer din beslutning, og evt. prøve med nogle farver hjemme ved spisebordet inden du træffer det endelige valg.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Festlege

Find sjove festlege til din fest her

Kostumer til voksne

Liv din fest op med kostumer til voksne

Festlige lege og idéer

Mangler du sjove idéer til festen? Kig her