Sjove festlege
Alle er med på en god leg

Er du nervøs for om gæsterne kommer til at hygge sig? Ryst dem sammen med klassiske og nye festlege. Det er sjovt og alle har noget at snakke om bagefter.

Her finder du forskellige festlege. Sjove og festlige selskabslege, som garanteret vil gøre netop din fest til festen alle snakker om! Du kan også bruge siden som inspiration, hvis du er gæst, der gerne vil lave et uforglemmeligt indslag eller nogle festlege med værtsparret


Sketch som i gamle dage:

En sketch er noget der hører fortiden til. Vi husker specielt gamle revyklassikere som vi har genset i nutidens tv programmer med blandt andet Dirch Passer og Keld Petersen. Det kan være en idé, at se et klip på nettet og indøve en sjov gammel sketch. Benyttes sketches som festlege, skal budskabet helst være helt klart, da det er modigt at stille sig op og opføre en sketch. Find en sketch som du selv synes er morsom.


Indendørs og udendørs festlege:

I kategorien action prægede festlege kan nævnes gulvvolley. En festleg der umiddelbart kræver at gæsterne har et mere afslappet dress på. Denne leg fungerer også godt udenfor – men i tilfælde af regn, sne eller blæsevejr fungerer denne festleg bedst indenfor. Nettet kan være en snor mellem to stole. Bolden kan være en rigtig bold, eller en ballon, hvis omgivelserne ikke tåler en bold. Til denne leg kræves der en del plads.

Stoledans, er den næste leg, der indgår i den action prægede kategori. Legen er forholdsvis gammel og kræver én stol mindre end antal deltagere. Der spilles musik og når musikken stopper skal man sætte sig på en stol. Den person der ikke har nogen stol ryger ud af legen, og derved opnås spænding. Er der ikke et musikanlæg til rådighed kan der afspilles musik fra en mobiltelefon. Festlegen fungerer også glimrende udendørs.


Frække festlege:

En favorit blandt festlege er tøjkæden. En klassisk leg, der er let at forberede idet, gæsterne blot skal deles op i to hold. Holdene skal enten ramme en bestemt længde – det kan være 15 meter alt efter deltagerantal. Måske skal de to hold konkurrere om hvem der tør lave den længste tøjkæde, lavet af tøjstykker – tøjstykker som gæsterne selv bærer. Det er en sjov og fræk leg, der handler om grænseoverskridelse og mod. En leg der både gør sig godt og sjovt indendørs og udendørs.


Gaveleg – en hyggelig festleg:

Gavelegen er en forholdsvis rolig festleg. Festlegen kan leges mens gæsterne sidder ved bordet, på deres plads. Festlegen starter med at en enkelt deler en gave ud. Vedkommende der modtager gaven skal pakke den op, og indeni er en ny gave. Blot med et budskab. Det kan være et til/fra kort med en skrift der lyder ”Giv gaven videre til den der har det flotteste ansigt”. Herpå vandre gaven rundt mellem gæsterne, og kan enten ende hos den der holder festen – eller en tilfældig. Det er kun fantasien der sætter grænser for gavens budskab. Den kan gå til den med det pæneste hår, de største hænder, det mest rynkede ansigt, ham med mindst hår osv. Den egentlige gave kan der være alt fra en ubetydelig, men sjov gave, til en god værtindegave.


Hvem er jeg legen?

Dette er en af de festlege, der f.eks. kan leges ved mindre borde. Du skal blot bruge et par post-it blokke og nogle kuglepenne. På en post-it skrives navnet på en kendt person, sedlen sættes i panden på én af gæsterne der nu skal prøve at gætte hvem han/hun er. Resten af bordet må kun svare med “ja” eller “nej”. Festlegen er også kendt som “20 spørgsmål til professoren”.

Festlege kan indgå i enhver form for fest og udføres af de fleste, som er med på en sjov leg

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Idéer til bryllup

Mangler du idéer til den store bryllupsfest? – Kig her

Indslag til bryllup

Her kan du få inspiration til festlige indslag til bryllup

Fest og farver

Har du tænkt over hvilke farver din fest skal have?