Idéer til temafest

Gæsterne er inviteret, drinks-parasollerne er klar, og de farvestrålende guirlander er fundet frem. De fleste ting er på plads til den store temafest. Der mangler en ide til temafest eller kostumer, der kan gøre dagen ekstra sjov for både værten og gæsterne.

På denne side finder du gode ideer til festen, hvor kostumer er i centrum. Mangler du en ide til temafest, så læs videre her og find ideen eller konceptet, der kan gøre arrangementet endnu sjovere – uanset udklædningen!


Temafest: Byt om på årstiderne

Sommermånederne er fyldt op med strandfester, bålhygge og grillmad og december svømmer over af julefrokoster, julefester og julemad. Det bliver næsten for meget af det gode. Men hvad med at bytte om på herlighederne? Hold en atypisk temafest. Julefest i juli eller en sommerfest i januar – det gør det nemt at vælge kostumer! Alle kan være med, og der er ingen undskyldning for ikke at deltage i sådan en temafest.

Julefest
Jul i juli – inviter dine gæster som nissepiger, julemænd og rensdyr. Ryk julefrokosten ud i haven, i skoven eller på stranden, og server traditionel julefrokostmad, eventuelt med et sommerligt islæt. Flæskestegen kan smides på Webergrillen, og julemedisteren kan ristes over et bål i baghaven eller i strandkanten. Julebag som f.eks. pebernødder og brunkager er formentlig svært at opstøve i sommermånederne, så det kan med fordel bages selv. Hvis man har lidt glögg til overs fra december, kan det være godt at varme hænderne på, når mørket falder på. Husk snaps, nissehuer og masser af julepynt!

Sommerfest
Inviter sommersolen indenfor i de kolde vintermåneder – bed gæsterne om at dukke op i bastskørter, badetøj og klipklappere. Denne fest kan holdes som en alternativ julefrokost, eller blot som en opfriskende temafest midt i den mørke vinter. Festen kan selvsagt kun holdes indendørs, medmindre ens omgangskreds består af hårdføre vikinger. Husk at skrue godt op for varmen, så ikke dine gæster går hjem med en solid forkølelse.

Server farvestrålende drinks og grillmad. Sidstnævnte kan eventuelt laves på pande eller i ovn, eller man kan trække i flyverdragten og tage en tørn ved grillen på terrassen. Lav en isbar med masser af spændende pynt og tilbehør. Udhul meloner og ananas og brug dem som skåle til frugtsalat. Pynt op med tropiske ting som palmeblade, kokosnødder og papegøjer – evt. i karton, hvis budgettet ikke skal sprænges. Eller lav et strandtema med badedyr, håndklæder og – hvis man har mod på en ordentlig omgang oprydning – sand på gulvet.


Alternativ ide til temafest: Bad taste-party

Træt af at skulle bruge en masse penge på fancy kostumer? Led og ked af, at dine gæster altid dukker op i kedelig udklædning eller uden udklædning overhovedet, fordi det er svært at finde på noget, der er smart og fantasifuldt nok? Mangler du en sjov ide til en fest, der ikke bliver glemt lige med det samme? Så inviter til bad taste-party! Bed dine gæster om at dukke op i det grimmeste outfit, de kan finde. Bedstemors mamelukker kan mikses med sydvest og seler – intet er for grimt!

Bad taste-temaet kan gå igen i invitationen, musikken, festudsmykningen og maden. Lav grimme invitationer og find din dårligste musik frem fra gemmerne (se evt. ‘Musik man elsker at hade’ nedenfor). Pynt op med grimme guirlander, ækle papirduge og multifarvede balloner. Brug frugtfarve eller brun kulør til at give maden afskyelige nuancer – lav blå kartoffelmos eller grønne frikadeller. Lav verdens grimmeste pølsehorn og en skæv, pangfarvet kage. Kun fantasien sætter grænser for, hvor grimt og usmageligt det kan blive. Det bliver den grimmeste temafest nogensinde!


Eller hvad med musik, man elsker og hader?

Til mange fester er musikken et problem. Ingen vil høre det samme, alle piller ved anlægget, og musiknumrene høres kun halvt, før der skiftes CD. Men dette penible musikproblem kan løses med en snurrig form for omvendt psykologi, gæsterne skal oven i købet kun forberede sig en smule, til denne temafest.

Bed alle gæsterne om at medbringe en CD med et par musiknumre, som de hader – og en CD med en sang, som de elsker. Alle CD’erne stables op ved anlægget og høres i den rækkefølge, de ligger i. Der er stor chance for, at de numre, som hades af nogle, elskes af andre. På den måde bliver musikken varieret, og alle får noget at skulle have sagt. Og hvem ved – måske er det netop kollegaens hade-polka eller svogerens hade-technomix, der er allersjovest at danse til? Husk at bede gæsterne om at mærke deres CD’er med navn, så de er nemme at fordele igen efter festen.

 

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Festlege

Find sjove festlege til din fest her

Kostumer til voksne

Liv din fest op med kostumer til voksne

Festlige lege og idéer

Mangler du sjove idéer til festen? Kig her