Sjove selskabslege eller ølspil

Et ølspil sætter altid fut i festen

Et ølspil er en selskabsleg, der ikke er for sarte sjæle eller fintfølende levere. Nogle spiller ølspil for at blive fulde hurtigst muligt, mens andre kan få en hel aften til at gå med grin og hygge over en selskabsleg, et spil kort eller lignende. Få inspiration til netop den type ølspil, der passer til dig.

Der findes mange ølspil, hvis du søger på nettet. Nogle spilles med kort eller terninger, andre kræver ingen andre remedier end øl. Man kan også bruge almindelige spil som Ludo, Tegn & Gæt eller Jeopardy til ølspil og lave reglerne lidt om, så det bliver en mere festlig selskabsleg. Eller man kan købe færdige ølspil, drukspil eller shots-spil i forskellige butikker. Uanset hvad man vælger er det en morsom selskabsleg. Her er et par af de mest almindelige ølspil.


Ølstafet – den klassiske selskabsleg

Dette ølspil kræver et vist albuerum og foregår derfor ofte udenfor. Da det hurtigt kan blive en larmende affære, er ølstafetten ikke specielt velegnet til stille villakvarterer eller lignende.

Deltagerne deles op i to hold. Der laves en målstreg, hvorfra deltagerne starter. To øl sættes i passende afstand fra målet, og de to hold stiller sig op ved målstregen i den rækkefølge, de vil løbe. Nu gælder det om – hurtigst muligt – at løbe hen til øllen, drikke halvdelen, sætte den ned igen, sætte fingeren på øllen, løbe ti gange rundt om den og løbe tilbage igen, hvorefter stafetten overdrages til den næste i rækken, der gentager succesen. I den barske version tømmes hele øllen på én gang.

En hjælper fjerner løbende de tomme flasker og sætter nye øl klar. Hvis hjælperen fornemmer, at deltagernes balancesans bliver så ringe, at spillet kan udvikle sig til noget farligt, er det en god ide at stoppe, mens legen er god. Skrabede knæ og løse tænder kan sætte et kedeligt punktum for selv den sjoveste ølstafet.


Kapselspil – selskabsleg og finmotorik

Dette ølspil kræver en del fingerfærdighed. Sjovt nok oplever mange, at de bliver bedre til at spille, efterhånden som promillen stiger.

Fyld et stort glas næsten helt op med øl. Skaf jer en bunke kapsler hver (der er sikkert nok at tage af, hvis festen har været i gang et stykke tid). Deltagerne skiftes til at knipse eller kaste kapsler ned i glasset fra en vis afstand. Hvis man rammer glasset, skal man drikke dets indhold. Nogle spiller dog med, at den, der rammer, må udpege en anden end sig selv til at tømme glasset.

Uanset hvad, så skal man passe på, at man ikke drikker kapslerne også – de kan gøre ret meget skade i spiserør og mavesæk! Hvis man synes, det er for farligt, så brug ét glas til at skyde kapsler i, og drik ‘straffen’ af jeres egne (kapselløse) glas.


Circle of Death – selskabsleg og alvorlig druk

Til dette ølspil skal du bruge et spil kort. Det findes i to versioner – én for de forsigtige øldrikkere og én for de mere garvede drukhoveder.

Version 1: For de leversvage
Et kortspil spredes i en cirkel på bordet med bagsiderne opad. Første spiller trækker et kort, og kuløren (spar, klør, ruder eller hjerter) registreres af alle spillere.

Næste spiller trækker et kort. Er dette af forskellig kulør fra det første, lægges det først trukne til side, og spillet fortsætter. Er det derimod af samme kulør som det første, lægges kortenes respektive værdier sammen (esser lavest =1, konger højest =13), og deltageren med det sidst trukne kort holder sin øl for munden og drikker i dette antal sekunder, mens de resterende spiller tæller højt.

Det er muligt (og sandsynligt), at man løber tør for øl, inden man er færdig (hjerter konge + hjerter dame = 25 sekunders kontinuerlig drikken). I dette tilfælde standses uret, og der tankes op med en ny fra kassen. Spillet varer gennemsnitligt ca. 20 min.

Version 2: For de rigtige mænd
Spilles som version 1, blot med den forskel, at man nu sammenligner farver i stedet for kulører (altså sort og rød). Det er nu muligt at trække to sorte konger (26 sekunder), og der drikkes derfor dobbelt så meget øl på den halve tid. Man skal derfor ikke satse på at komme videre i byen, når spillet er slut – for det slår hårdt!

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Idéer til bryllup

Mangler du idéer til den store bryllupsfest? – Kig her

Indslag til bryllup

Her kan du få inspiration til festlige indslag til bryllup

Fest og farver

Har du tænkt over hvilke farver din fest skal have?