Festlige indslag til bryllup

Brudekjolen er valgt, lokalerne er bestilt, og menuen er fastsat. Her finder du et par gode indslag til bryllup, der sætter prikken over i’et. Den store dag nærmer sig med hastige skridt, og de fleste praktiske detaljer er på plads. Husk derfor de festlige indslag til bryllup, der kan gøre det hele ekstra mindeværdigt og kan blive århundredes arrangement, hvis det planlægges rigtigt.

På denne side finder du en række forslag til festlige indslag til bryllup, der kan gøre den store dag endnu mere fantastisk. Ideerne er udformet, så de let kan bruges af brudeparret, men man kan også bruge nedenstående inspiration til festlige indslag, hvis man skal være bryllupsgæst.


Det klassiske indslag til bryllup

Gæsterne deles op i to hold med henholdsvis brudens venner/familie og gommens venner/familie. Fælles venner fordeles ligeligt på de to hold. Hvis det er en stor fest med mange mennesker, kan man dele gæsterne op i mindre hold efter samme princip. Hvis man bruger dette indslag undervejs i middagen, kan bordplanen eventuelt planlægges i forhold til dette, så der ikke skal rykkes for meget rundt.

Brudeparret har på forhånd lavet en række quizspørgsmål om sig selv, som gæsterne skal svare på. Gommens bekendte svarer på spørgsmål om bruden, og brudens bekendte svarer på spørgsmål om gommen. Spørgsmålene kan variere i sværhedsgrad, og der kan eventuelt laves humoristiske svarmuligheder til alle eller nogle spørgsmål. Der kan også laves bonusspørgsmål, der indeholder fakta om både brud og gom.

Eksempler på spørgsmål (‘Bruden’ og ‘Gommen’ kan erstattes med deres respektive navne):

 • Hvad hed den kanin, som Gommen havde som barn?
 • Hvad hed Brudens første kæreste?
 • Hvor mange kusiner har Gommen?
 • Hvornår blev Bruden student? Og fra hvilket gymnasium?
 • Hvad ville Gommen være, da han var lille?
 • Hvor mange lande har Bruden været i?
 • Hvad er Gommens dårligste vane?
 • Hvad er Brudens livret?
 • Hvad er Gommens største drøm?
 • Hvad er Brudens yndlingsserie?
 • Hvem er Gommens yndlingssanger eller yndlingsband?
 • Hvor mange kæledyr har Bruden haft i alt?
 • Hvad er Gommens pinligste øjeblik?
 • Hvad er Brudens favoritbilmærke?
 • Bonusspørgsmål: Hvilket år mødte Gommen og Bruden hinanden?
 • Bonusspørgsmål: Hvem af Gommen og Bruden er bedst til at lave mad?
 • Hvor lang tid gik der, fra Gommen og Bruden havde mødt hinanden, til de blev forlovet?
 • Bonusspørgsmål: Hvem har bestemt farven på den brune sofa, som Gommen og Bruden har derhjemme?
 • Bonusspørgsmål: Hvem af Gommen og Bruden er den mest tålmodige?

Holdene skiftes til at svare på spørgsmålene, og det hold, der får flest rigtige, vinder selvfølgelig. Hvis et hold svarer forkert, kan man eventuelt lade modstanderholdet få en chance for at svare på spørgsmålet.

Vinderholdet kan enten få en præmie eller taberholdet en straf. Præmien kan være hjemmelavede medaljer, pokaler eller diplomer, hvor der f.eks. står ‘Ekspert i Gommen’ (indsæt eventuelt navn) eller lignende, eller det kan være små gaver. Straffen kan være, at taberne skal finde på et underholdende indslag under kaffen, gerne inden for nogle allerede fastlagte rammer med f.eks. en udklædningskasse, nogle instrumenter eller andet. Det er dog en god ide at vurdere sine gæsters personlighed, inden man ‘straffer’ nogen på den måde, da det kan være grænseoverskridende, på den måde at skulle finde på et indslag, midt i et større selskab.


Sang med forskellige sangere

Dette indslag kan bruges til at få gang i blodomløbet undervejs i en lang bryllupsmiddag. Det kan med fordel bruges mellem to retter.

Der vælges en sang, som synges af hele selskabet. Kopier af teksten deles ud til alle. Når man synger, står man op, og når man ikke synger, sidder man ned. Efter første vers, der synges af alle, skal de enkelte linjer synges af netop de personer, der passer til beskrivelsen ved siden af den pågældende linje.

Eksempel:

Melodi: Jeg ved en lærkerede

Alle Jeg ved en lærkerede
Alle Jeg siger ikke mer’
Alle Den findes på en hede
Alle Et sted hvor ingen ser

Herrerne I reden er der unger
Damerne Og ungerne har dun
Alle under 30 De pipper, de har tunger
Alle med noget sort tøj på Og reden er så lun

Alle over 50 Og de to gamle lærker
Alle uden gæld De flyver tæt omkring
Alle med BH på Jeg tænker nok de mærker
Alle med kæledyr Jeg gør dem ingenting

Alle med blå øjne Jeg lurer bag en slåen
Alle med søskende Og holder på mit vejr
Alle med bil Jeg rækker mig på tåen
Alle med mørkt hår Og holder på mit vejr

Bruden For ræven han vil bide
Gommen Og drengen samle bær
Alle med børn Men ingen skal få vide
Alle Hvor lærkereden er

Find selv på en sang eller andre eksempler, f.eks. ‘Brudens familie’, ‘Gommens familie’, ‘Alle der er gift’, etc. Det kommer med garanti ikke til at lyde kønt, men selskabet får pulsen op og smilet frem – og det er det vigtigste.


Minder fra festen

Disse indslag kan være med til at give brudeparret et varigt minde fra den store dag.

Eksempel 1:
Stil et staffeli med et lærred samt male- eller tegnegrej op uden for festlokalet. Bed gæsterne om at tegne, male eller skrive en lille hilsen til brudeparret på lærredet i løbet af festen. Det er en god ide at afdække gulvet inden, hvis der skal males.

Eksempel 2:
Lav en kasse, der kan fungere som alternativ gæstebog. Bed jeres gæster om at skrive hilsener til at lægge i kassen. Lav eksempelvis et afbræk undervejs i middagen, hvor gæsterne får udleveret skrivegrej og papir (eventuelt papirhjerter eller lignende), eller lav et bord, der står fremme hele dagen, med disse remedier. Så kan gæsterne skrive, når de får tid og lyst.

Eksempel 3:
Når festen er forbi, kan man gemme noget af bordpynten og et eksemplar af eventuelle sange og taler sammen med gæstehilsenerne. Forsegl kassen, når festen er forbi – uden at læse de skrevne hilsener. Åbn kassen på jeres etårs-bryllupsdag – og nyd de dejlige minder. Mange brudepar fryser toppen af deres bryllupskage ned og spiser den på deres etårs-bryllupsdag. Kagespisningen og kasseåbning kan meget vel kombineres til en hyggelig og minderig dag.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Festlege

Find sjove festlege til din fest her

Kostumer til voksne

Liv din fest op med kostumer til voksne

Festlige lege og idéer

Mangler du sjove idéer til festen? Kig her