Indslag til fødselsdag

Ønskelisten er sendt af sted, lagkagepynten er fundet frem, og flaget er nystrøget, men savner du ideer til fødselsdagen? Festen nærmer sig, og de fleste praktiske ting er klaret. Der mangler et par indslag til festen, der kan gøre dagen ekstra mindeværdig for både fødselar og gæster. På denne side finder du en række sjove ideer og finurlige indslag til fødselsdagen, der kan gøre festen endnu mere underholdende.Fodbold med forhindringer – et sjovt indslag til fødselsdag!

Gæsterne deles op i to hold med 10 til 20 personer på hvert hold. Hvis der er mange gæster med til festen, kan der laves mere end to hold og arrangeres en turnering med flere kampe.

Alle spillere transformeres til ‘pingviner’. Det sker ved at kreere et stort kræmmerhus til hver person, lavet af en avis eller et stort stykke papir/karton. Hullet i kræmmerhuset skal være stort nok til minimum at kunne dække begge øjne. Der klippes et hul på 5-10 diameter i den spidse ende af kræmmerhuset, der sættes fast rundt om hovedet med en elastik. Spillernes synsfelt er dermed indskrænket til det lille hul for enden af kræmmerhuset, hvilket gør det meget svært at orientere sig. Efter at have fået påmonteret næbbene spiller ‘pingvinerne’ fodbold med helt almindelige regler. Det kan være en god ide at have en dommer, da spillerne ikke kan se ret meget. Det hold, der scorer flest mål, vinder selvfølgelig.

Variationer: I stedet for pingvinnæb kan man bruge tomme wc-ruller eller plasticbægre uden bund. Begge dele monteres med elastikker som et par briller, hvilket har samme invaliderende effekt for synsfeltet.


Andre ideer til fødselsdag? Her er en dagligvarequiz!

Denne quiz udfordrer gæsternes kendskab til almindelige dagligvarer. Fik de egentlig kigget ordentligt på den sodavand eller den pakke smør, de købte i går?

Eksempler på spørgsmål (find selv på flere):

 1. Hvor mange riller er der i en 1½ liters colaflaske?
 2. Hvilken farve har bogstaverne i ordet Kærgården på smørpakken?
 3. Hvor mange ml. Heinz-ketchup er der i den store flaske?
 4. Sidder, står eller ligger hunden i Netto-logoet?
 5. Hvilke to ens dyr er der på en pakke Marlboro-smøger?
 6. Hvilke fire farver indgår der i Knorr-logoet?
 7. Nævn 10 typer Haribo-slik?
 8. Hvilken Rittersport er turkis?
 9. Hvilken fugl er der på Respons-shampooen?

Svarene (find selv på flere):

 1. 10.
 2. Hvide.
 3. 750 ml.
 4. Sidder.
 5. To heste.
 6. Gul, grøn, rød og hvid.
 7. Piratos, Superpiratos, Bamser, Cola, Eldorado, Domino, Pinnochiokugler, Labre larver, Lakridsæg, Ferskner, Matadormix, Saltbomber, Zulu, Skippermix, Skipperskrå, Stjernemix, Syrlinger, Lakridsbogstaver, Vampyrer.
 8. Pebermynte.
 9. Kolibri.


Mal et fællesbillede

En kreativ fælles fødselsdagsgave fra alle gæsterne til fødselaren. På forhånd findes en stor, flot plakat med et valgfrit motiv. Plakaten klippes op i det antal stykker, som der er gæster til festen. Alle gæsterne får et udsnit af plakaten, som de skal male på et stykke papir eller et lærred. Til sidst sættes alle delene sammen til et helt motiv, og fødselaren har dermed et sjovt og personligt minde fra festen.

 

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Idéer til bryllup

Mangler du idéer til den store bryllupsfest? – Kig her

Indslag til bryllup

Her kan du få inspiration til festlige indslag til bryllup

Fest og farver

Har du tænkt over hvilke farver din fest skal have?