Festlige lege og sjove idéer

Pust liv i festen med sjove lege

Invitationerne er sendt af sted, bordkortene er klippet ud, og maden er bestilt. Der mangler bare lige de festlige lege og andre sjove ideer, der kan gøre dagen ekstra mindeværdig for både vært og gæster. På denne side finder du en række sjove ideer og forslag til underholdning og festlige lege, der kan gøre festen endnu sjovere – uanset om der er inviteret 10 eller 100 gæster.


Find din borddame eller bordherre

Version 1 – ungdomsbilleder

Nogle sjove ideer som denne leg kræver lidt forberedelse, eftersom gæsterne i god tid skal aflevere billeder til værten. Herrerne til festen får udleveret et børne- eller ungdomsbillede af deres borddame, og de skal derefter finde hende blandt flokken af kvindelige gæster. Det kan også være omvendt, således at damerne får udleveret billeder af deres bordherrer.

Festlige lege som denne kan også bruges til at danne hold med. Gæsterne får et ark med børne- eller ungdomsbilleder af deres holdkammerater, som de så skal finde sammen med.

Version 2 – balloner med navne

Denne leg kan både bruges til fester med og uden en fast bordplan. Damernes navne skrives på små sedler, som puttes ind i balloner. De oppustede balloner hænges f.eks. på en stor plade eller i et træ, og herrerne skal herefter skyde dem ned med dartpile, almindelige pile, luftgevær eller lignende. Hvis der er en fast bordplan, nummereres ballonerne, og herrerne får udleveret en seddel med nummeret på de respektive balloner, de skal skyde ned. Hvis ikke der er en fast bordplan, skal man som skytte sidde ved siden af den dame, hvis navn står i den nedskudte ballon.

Legen kan også bruges til at danne hold med. Ballonerne nummereres, og skytterne inddeles i hold efter de numre, de skyder ned. F.eks. går alle etterne sammen, og så videre.

Version 3 – tegn & gæt en borddame

Inden gæsterne går til bords, bedes damerne om at tegne sig selv på et stykke papir. De får ikke lang tid til det, f.eks. kan man sige maks. to minutter. Herrerne får derefter udleveret en tegning af deres respektive borddamer. Nu er det op til de mandlige gæster at finde frem til deres borddamer ud fra de hurtige selvportrætter.


Hvor godt kender gæsterne hinanden?

Hvor meget kan man gætte om mennesker, man ikke kender? Og hvor meget ved man egentlig om dem, som man har kendt i mange år? Det kan disse underholdende lege give svaret på.

Version 1 – lær hinanden at kende
Denne leg kan bruges som en ryste-sammen-leg til festen, hvor deltagerne ikke kender hinanden. Gæsterne deles op i mindre grupper, f.eks. med fem eller seks i hver gruppe. Alle skal derefter skrive eller fortælle syv ting om sig selv, hvoraf fire ting skal være sande og tre ting falske. De andre i gruppen skal i fællesskab finde frem til, hvilke fire ting der er sande. Det sjoveste er selvfølgelig, hvis det er morsomme, pinlige eller overraskende historier, der kommer frem.

Version 2 – hvem har fortalt hvilken historie?
Legen kan også arrangeres som en konkurrence, hvor gæsterne deles op i hold med f.eks. otte personer på hvert hold. Alle på holdet skal fortælle en sand historie om sig selv til sine holdkammerater, og modstanderholdet (eller modstanderholdene, hvis der er flere) får derefter fortalt det andet holds historier. Måden, det foregår på, er op til holdet selv. Historierne kan f.eks. fortælles af en eller flere personer, eller de kan skrives ned. Modstanderne skal nu gætte, hvilke personer der har fortalt hvilke historier. Det hold, der gætter rigtigt flest gange, vinder.

Version 3 – hvis historie er det?
Denne udgave af legen kan bruges til festen, hvor deltagerne kender hinanden godt – eller i hvert fald tror, at dette er tilfældet. Det kræver dog lidt forberedelse. Værten kontakter tre-fire gæster inden festen, og beder dem om at nedskrive en historie fra deres eget liv, som er sjov, pinlig, mærkværdig eller utrolig. Ingen af de andre gæster må kende historien. Til festen læser værten historierne op, og det er nu op til de øvrige deltagere at gætte, hvem historierne omhandler. Den person med flest rigtige gæt vinder.


Gæt en omskreven by

Gæsterne skal ud fra omskrivningerne i første spalte finde frem til bynavnene i anden spalte. Den person med flest rigtige vinder. Find selv på flere sjove bynavne!

Spalte 1:

 1. Fjern klister
 2. To portioner is
 3. Du ka’ overho’et ik’ se
 4. Der ska’ sundt blæk i
 5. Guddommelig sygdom
 6. Vulkansk bjergart som er god at tisse i
 7. Stilhed på havnen
 8. Tre byer
 9. Eksplosiv hane
 10. Kæp-h-vred
 11. Put far i ovnen
 12. Lys på slottet
 13. Mesterdetektiv med glasøje
 14. Syng en grøntsag
 15. Rasende galop
 16. Sig det til konen
 17. Motorsavsmassakreslot
 18. Ikke stille insekt
 19. Ensidig slingrekurs i snor
 20. Dividende i vejkanten
 21. Replik på fynsk af: Abrahams kone: ”Jeg er våd”
 22. Fråds med farvellerne
 23. Vask 1.000 kilo
 24. Missionærstilling

Spalte 2:

 1. Lima
 2. Paris
 3. Dublin
 4. Helsinki
 5. Budapest
 6. Bratislava
 7. Cairo
 8. Tripoli
 9. Bangkok
 10. Stockholm
 11. Bagdad
 12. Luxembourg
 13. Colombo
 14. Singapore
 15. Madrid
 16. Tel Aviv
 17. Flensborg
 18. Nairobi
 19. Zagreb
 20. Rabat
 21. Sarajevo
 22. Beirut
 23. Washington
 24. Hannover
http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Idéer til bryllup

Mangler du idéer til den store bryllupsfest? – Kig her

Indslag til bryllup

Her kan du få inspiration til festlige indslag til bryllup

Fest og Farver

Har du tænkt over hvilke farver din fest skal have?