Sjove temaer til festen

Find et sjovt tema til din fest

Lokalerne er reserveret, drinksglassene er støvet af, og den indre festabe er fundet frem. Der mangler bare én ting, der kan gøre temafester ekstra mindeværdig for både vært og gæster. Nemlig det helt perfekte festtema. Men hvad skal det mon være? På denne side finder du inspiration til forskellige temafester. Ideer, der kan gøre ethvert tema til en fest, og indslag, der kan gøre dine temafester endnu sjovere – uanset anledning og antal navne på gæstelisten.


Temafester med engle & dæmoner

Inspiration til en himmelske helvedes temafester – inviter dine gæster som ærkeengle og djævleyngel! Lad festlokalerne blive invaderet af glorier, treforke, kridhvide vinger, horn i panden, ondsindet skoggerlatter og yndefuldt harpespil – det bliver en fantastisk fest.

Opdel festområdet i to halvdele med hvert sit tema. Pynt op med kontraster i blå, hvid og guld på englesiden, og med sort, rød og ild på djævlesiden. Englenes halvdel er fyldt med fugle, blomsterranker og smukke, levende lys, mens djævlenes side er mørk og dyster, eventuelt oplyst af et par fakler eller røde pærer – og fyldt med knogler, kryb og kranier. Server sodavand, champagne og liflig vin hos englene, og lad djævlene få øl, whisky og kradsbørstige shots. Menuen kan også deles op i to – frugt, lyst kød, lækre salater og fine pindemadder til englene, og rødt kød, bagte kartofler, grove salater og svinsk fingermad som hotwings og lignende til djævlene. Englene hører blid, klassisk musik, harpe- og orgelmusik, Enya og meditationsmusik. Djævlene hører heavy metal, hård rock og tyske schlagerhits.

I løbet af din fest kan du lave lege eller quizzer, hvor engle og djævle konkurrerer mod hinanden, evt. inden for festens tema. Dette kræver selvfølgelig, at fordelingen af ‘gode’ og ‘onde’ til festen er nogenlunde lige. Se de øvrige undersider for ideer til lege.


Disko-fest

Så er det frem med plateau-støvlerne, disko-kuglerne og glimmer-tøjet. Inviter dine gæster til disko-fest, og dans hele natten til de svedigste disko-hits. Hvis John Travolta kunne, kan I også! Med dette tema bliver din fest et sikkert hit!

Sørg først og fremmest for et stort dansegulv med farvestrålende spots, disko-kugler og et anlæg med solide højtalere. Kodeordene til disko-festen er glimmer og pang, så lad invitationer, pyntning, tøj, mad og borddækning være præget af masser af farver og glitter. Intet er for overdrevet!

Aftenen står i dansemusenes tegn, så maden skal være let og hurtig at gå til. Server f.eks. stående buffet med tapas eller pindemadder. Til gengæld skal der gøres en masse ud af baren med drikkevarer – der skal ikke spares på de farvestrålende, fancy cocktails.

Dresscode for mænd er spraglede jakkesæt, åbne skjorter med store flipper, stramme bukser og stort hår med overdimensionerede bakkenbarter. Kvinderne ifører sig højhælede dansesko, tætsiddende bluser og vide nederdele med sus i skørterne. Husk overdreven makeup og superstylet hår, gerne i form af farverige parykker. Gigantiske solbriller er et must til begge køn.

Et indslag til disko-festen kan f.eks. være en dansekonkurrence – stoledans, stopdans, pardans, solodans eller lignende. Man kan også låne eller leje en såkaldt ‘Dansemåtte’ og/eller et karaokeanlæg til at krydre festen med.


Sørøverfest

Yo-ho, yo-ho, a pirates life for me! Inviter dine gæster til sørøverfest med klap for øjet, huggerter i bæltet og rom i litervis. Splitte mine bramsejl – det bliver en fest, du sent vil glemme! Der er en del arbejde, men dette er temafesten over alle temafester!

Bed gæsterne om at dukke op som Sørøver Sally, Kaptajn Sortskæg eller Palle Pirat. Udklædningen kan spænde fra lasede matros klæder til storslåede kaptajns-uniformer. Det er op til den enkelte, om man vil have klap for øjet eller klo på hånden, men man går aldrig fejl af et tørklæde om håret, en masse våben og en række drabelige ar, at vise frem. En stor guldørering og en mundfuld rådne tænder tager også kegler.

Pynt op med sørøverflag, palmer, papegøjer, kokosnødder, søfugle, tovværk og træ-tønder. Server beskøjter med krudtslam (kiks med kaviar) til velkomstdrinken, og lav en spændende ret med fisk eller stegt papegøje (almindelig kylling eller kalkun) til hovedret. Desserten kan f.eks. være rombudding, ananaskage eller kokosis. Alt tropisk og maritimt kan bruges, så slip fantasien løs. Sidst, men ikke mindst – husk masser af rom til de tørstige pirater! Sørg for lidt variation til den klassiske sørøverdrink – der kan laves et hav af spændende cocktails med rom.

Til en ægte sørøverfest skal man selvfølgelig have en skattejagt. Den kan foregå inde eller ude, men helst i hold. Lav f.eks. et skattekort, som viser, hvor skatten – eller ledetråde til skatten – er gemt. Deltagerne kan også løse forskellige opgaver undervejs, såsom knob-binding, fægtekamp på en planke, gåder mv.

Festlege

Find sjove festlege til din fest her

Kostumer til voksne

Liv din fest op med kostumer til voksne

Festlige lege og idéer

Mangler du sjove idéer til festen? Kig her