Selskabslege for voksne

Arranger selskabslege for voksne til festen

Selskabslege for voksne lyder måske en anelse banalt og måske lidt frækt. Men det er ganske enkelt en aktivitet, der ryster folk sammen og skaber større sammenhold. Her finder du et par gode forslag til selskabslege. Legen kan have det mål at danne et sammenhold blandt gæsterne, samt at gæsterne bliver en aktiv del af festlighederne. Selskabslege for voksne skal derfor ikke opfattes som banale, men må gerne være frække.


Hvorfor selskabslege for voksne?

Man inddrager et element til sin fest, eller ved en fest man er inviteret til, som en gestus for at lade sine gæster kommer ’tættere’ ind på hinanden. Det er altid et sats at invitere til fest, hvis gæsterne ikke kender hinanden på forhånd. Derfor kan det være en god icebreaker at gøre plads til en selskabsleg. På den måde kommer gæsterne hurtigere ind på hinanden og stemningen vil automatisk blive løftet. I de fleste tilfælde, både hvis selskabslegen er sjov eller var knap så god. Det er nemlig det at gæsterne er i samme situation, mens festen er i gang – det giver dem noget at tale om. Selskabslege for voksne behøver altså ikke nødvendigvis være helt vildt tilrettelagte og sjove, men ved nærmere eftertanke, er det måske endnu bedre at selskabslegen er morsom og passende for de fleste.


En børne reminder!

Det kommer helt an på antallet af gæster samt størrelsen på festen. Når vi taler selskabslege for voksne, er det vigtigt der ikke indgår børn i festlighederne. Derpå skal disse være lagt i seng eller slet ikke være inviterede. Det opstemmer ligeledes stemningen at festen er en ren voksenfest. Jo mere fremskreden festen er, jo lettere har man ved at få gæsterne til de lidt mere frisindede ting. Der er ikke så mange bånd, der binder den enkelte gæst og atmosfæren bliver mere opløftet.


Et ikke så stort selskab – leg nr.1

Er festen ikke præget af en kæmpe folkemængde, men mere et lille selskab, kan en sjov selskabsleg for voksne være ’Sandhed og konsekvens’. Legen er individuel, det vil sige man bestemmer selv hvor meget man vil være med til i legen, og i hvilken grad man vil udlevere sig selv. Det går i sin reneste forstand ud på at stille spørgsmål til hinanden, som så skal besvares. Det kunne fx være ’Hvornår har du sidst gjort noget ulovligt?’ eller ’Hvornår var du sidst i en pinlig situation?’. Legen er ofte sjov, da man ser nogle helt nye sider af folk. Samtidig kan man som gæst deltage som man har lyst til. Dog kan man implementere forskellige dogmer fx hvis man ikke taler sandt, skal man som konsekvens smide bukserne. Det kan også være andre parametre der dækker konsekvensen. En sjov og grænseoverskridende leg, der helt klart vil blive husket!


Et større selskab – leg nr.2

En leg der passer bedre til en stor fest er ’Mælkekartonen’. Inden folk kaldes sammen og man fortæller dem, at de skal til at lege en leg, skal der findes et par ting frem. En saks. En mælkekarton som er skyllet godt, og som har været vendt på hovedet i en halv times tid, så det meste af den overskydende vand er løbet ud. Og sidst men ikke mindst en tændstik.

Mælkekartonen, stilles på gulvet, og nu går det I al sin ”enkelhed” ud på at samle den op med tænderne eller med læberne. Nå ja, der er også den detalje, at man ikke må røre gulvet med hænderne, knæene, albuerne eller noget som helst andet end fødderne. Man må dog gerne tage skoene af for at komme lidt tættere mod jorden. Når den skal samles op, er det valgfrit om det forgår i split, spagat eller man sidder på hug. Hænderne må gerne røre andre steder på kroppen, f.eks. bagdelen, skinnebenene eller fødderne for at holde balancen bedre, bare ikke gulvet. Hvis man vælter, når man samler den op, skal det gøres om, også selv om man har fået den løftet fra gulvet. Når den første har samlet den op, er det den næstes tur, og sådan går det på skift til alle har prøvet. Mna kan også udvælge de mest ’smidige’ i forsamlingen, eller endnu bedre – den der holder festen.

Efter alle har været igennem, vil nogen være stolt, fordi de lige klarede det, andre vil være ærgerlige, fordi de lige manglede 5 cm. Uanset hvad tages saksen frem, og der kan siges ”Vi må hellere finde ud af, hvem der er mest smidig her…”, så klipper man den over på midten, og stiller den øverste del på gulvet igen. Nu begynder det at blive sjovt. Alle dem der kun lige kunne nå den før og følte sig safe, ved godt, at det bliver svært nu. Pludselig føler de sig ikke sikre længere. Alle der klarede den første gang, skal nu prøve igen. Dem der lige klarede den nu, føler sig som vindere, men det skal du hurtig få pillet af dem. Nu tager du saksen frem igen, og klipper af helt oppe hvor kartonen bøjer, og stiller toppen på gulvet igen. Alle der klarede den før, skal nu prøve igen. Nu vi er i gang kan vi lige så godt skille nogle flere fra, eller i hvert fald prøve. Tag saksen frem og klip en halv centimeter under den øverste top, og sæt den på gulvet igen. Alle der ”overlevede” før, prøver nu igen.

Nu er vi kommet til “The final test”. Den endelige test, den ultimative udfordring. Mælkekartonen fjernes, og tændstikken lægges i stedet for. Nu kan dem der klarede skærende før, prøv at samle tændstikken op fra gulvet med læberne. Stadig er det kun fødderne der må røre gulvet. Dem der kan det, har ikke bare vundet over dem der ikke kan, de har også vundet over dem selv, da de formentlig ikke var klar over, at de kunne det.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Idéer til bryllup

Mangler du idéer til den store bryllupsfest? – Kig her

Indslag til bryllup

Her kan du få inspiration til festlige indslag til bryllup

Fest og farver

Har du tænkt over hvilke farver din fest skal have?