Sjove kostumer

Brug din kreative side, til at finde på sjove kostumer

Sjove kostumer er en del af en sjov fest. Der kan være mange anledninger til at klæde sig ud, og sjove kostumer kan være med til at sætte stemningen for festen. Især til karneval ses mange sjove kostumer, men også til privatfester er det blevet populært med udklædningsfester.


Men hvorfor klæder vi os ud?

Den folkelige festival – det at deltage i et karneval, er blevet mere og mere populært. Aalborg er tradition for sit helt eget af slagsen, og København holder hvert år i pinse sit karneval. Karnevallet er lig med musik, dans, udklædning og god stemning.

Sjove kostumer er en stor del af karnevalet og et udtryk for en social tendens der fejrer højtid og ferier. Det er derfor en fejring af frihed – en frihed som et kostume er med til at understrege. Til denne særlige fest må vi helt selv vælge, hvordan vi vil klædes ud, uden at andre mennesker sker skævt til en. Til privatfester, kan der være et bestemt tema, fx gangster tema, hvor man ud fra egen fantasi kan iklæde sig sjove agent kostumer.


Hvad karakteriserer et sjovt kostume?

Et kostume er sjovt, når et menneske klæder sig fjollet ud og slet ikke ligner sig selv. Det er her morskaben træder i karakter, og kan gøre et kostume og en rolle sjov. Det kan fx være det klassiske klovnekostume, hvor du som klovn laver sjove kunstner og spiller uheldig samt lave et par ballondyr.


Ideer til sjove kostumer

Mand i kvindetøj; Det sjove ved dette kostume er mandens mulighed for at gøre lidt grin med sig selv, men også at tage lidt fis på det andet køn. Han kan derfor få lov til at karikere kvinden med de midler han synes, hun anvender. Når han så iklæder dem på sin krop, bliver det morsomt.

Superhelten; Ham kender vi alle – men hvis han er knap så heldig og superhurtig, som dem fra filmene og tegneserierne, kan han virke utrolig sjov. Hvordan ser ‘træskohelten’ ud? Du kan også lave din helt egen udgave af superhelt, ud fra det der passer dig. Hvad er dit arbejde – her har du en mulighed for at springe ud som kontorhelten – undervisningshelten – lægehelten? Det er kun fantasien der sætter grænser!

Det uventede; Kan du finde et kostume, der ikke er et traditionelt outfit og som man umiddelbart ikke forventer at folk klæder sig ud som, kan være en del af et sjovt kostume. Derfor kan du ligge hovedet i blød og tænke over, hvordan et sådant kostume kunne tage sig ud. Hvad med et stykke lagkage? En postkasse? En banan? En liter mælk? en radio?

Satire-roller: Hvordan kan du gøre din udklædning endnu sjovere? Det bizarre kan ofte være en udvej, og det at iklæde dig en rolle som du understeger med en bizar tankegang, kan gøre rollen endnu mere god og sjov. Vi kender flere af disse roller fra film og tv blandt andet Brüno fra filmen af samme navn, og den danske entertainer Peter Larsen i rollerne som Tjener Frandsen eller Erna Iversen.

Husk det skal være sjovt at klæde sig ud og mis ikke chancen for en enestående mulighed for at være sammen med andre mennesker og feste til galde toner i sjove kostumer!

Festlige lege

Find inspiration til festlige lege og idéer her

Ølspil

Få gæsterne i godt humør med et ølspil

Idéer til festen

Mangler du idéer til indslag til festen? – Kig her