Skattejagt

Mennesket er jæger af natur. Derfor elsker de fleste af os en god skattejagt, når festbarometeret står på selskabslege. En skattejagt udfordrer vores logik, vores stedsans og vores samarbejdsevner – og så pirrer den vores barndomssind og vores grundlæggende nysgerrighed. Nedenfor kan du læse mere om, hvorfor en skattejagt er en af de mest oplagte selskabslege, når din fest skal være ekstra vellykket.


Skattejagt med udfordringer

En skattejagt er som en stor og spændende labyrint. Du møder nye ting og kan dyrke det ukendte og sjove i et miljø, hvor alle deltagere får mulighed for at samarbejde på tværs af faggrænser, interesser og kompetencer. Derfor er det en af de gode selskabslege for børn såvel som voksne. En god festarrangør vil se potentialet i at få folk til, at prøve nye ting sammen. Små udfordringer, som alle kan klare, men som giver en samhørighed, som også kan bruges efter festen.

Skattejagter kan være mere eller mindre frie i deres opbygning. Her får du et par eksempler fra den meget brede skattejagt-genre, men det er kun fantasien, der sætter grænser for den perfekte skattejagt!


Slip kreativiteten løs

Inddel gæsterne i par eller hold og giv dem besked på at skaffe bestemte ting. Giv alle hold en liste med det samme antal punkter på – og giv deltagerne et afmålt tidsrum at løse opgaven i.

På listen kan der f.eks. stå, at deltagerne skal skaffe:

  • Et blad fra et egetræ.
  • En bog.
  • En skrue.
  • En bænkebider.
  • En sten med hul i.
  • En elektrisk pære.
  • Noget småt og blåt.
  • Noget bittert.
  • Noget, der er præcis syv centimeter langt.

Det hold, der efter tidsfristens udløb har skaffet flest af de ting på listen, har vundet. Husk at sætte tingene på plads igen!


Den klassiske jagt med skattekortet

De fleste har nok prøvet at halse rundt til en børnefødselsdag med et håndtegnet kort over fødselarens have. Kortet var som regel prydet af et eller flere krydser, der viste hen til den store skat.

Hvorfor ikke gentage succesen fra den glade fortid? Lav eller skaf et kort over det område eller den bygning, skattejagten skal foregå i, og slå dig løs med krydserne. Du kan enten sætte ét stort kryds, der hvor skatten er (lidt kedeligt), eller mange små krydser, der hvor ledetrådene til skatten er. Du kan også nøjes med at lave et kryds til den første post, og så guide deltagerne videre fra post til post ved hjælp af ledetråde, som afløser hinanden.


Den gådefulde jagt

Denne skattejagt er inddelt i flere etaper. Gem skatten et sted, som du kan skrive ned, f.eks. ‘vaskekælderen’. Skriv alle bogstaverne i ordet ‘vaskekælderen’ ned, klip dem ud ét ad gangen og gem dem rundt omkring, både ude og/eller inde. Tegn et kort over gemmestederne eller marker dem tydeligt med små bånd, flag eller lignende, så deltagerne selv skal finde dem. Når alle bogstaverne er fundet, skal holdet sætte det sammen til det ord/den placering, hvor skatten er gemt.

Man kan også lave denne skattejagt med variationer. Lad f.eks. deltagerne finde redskaber, som de skal bruge til konkurrencer og lege senere på dagen. Lad dem lede efter dartpile, boccia-kugler eller lignende, som du har gemt sammen med bogstaverne – og slå jer løs med et lille spil, når den store skat er fundet.


Andre selskabslege, som sætter fut i selskabet

Der er mange former for selskabslege. Skattejagt er én af dem, ølspil kunne være en anden. Selskabslege skulle gerne være sjove for hele selskabet, og derved kan en skattejagt tilpasses de individuelle egenskaber, som hvert bord/gruppe måtte have. De mere boglige synes måske det er sjovt at få noget frisk luft, mens det er sjovt for dem, som går udenfor til daglig, at få trænet hjernerne med kringlede gåder. Hvad der virker bedst ved jeres selskabslege, ved I allerbedst selv.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Idéer til bryllup

Mangler du idéer til den store bryllupsfest? – Kig her

Indslag til bryllup

Her kan du få inspiration til festlige indslag til bryllup

Fest og farver

Har du tænkt over hvilke farver din fest skal have?