Lige rundt om hjørnet venter den store begivenhed for barnet, hvor det tager det første store skridt ind i de voksnes rækker, og bordpynten er ikke ubetydelig – den sætter temaet for højtiden

Om dit barn så vælger at blive konfirmand eller non-firmand, så kan du næsten være sikker på, at der forventes en fest, hvor hele familien samles og fejrer overgangen fra barn til voksen, hvor teenage-alderen er begyndt at tage sit indtog i livet. Og apropos at være teenager, så er det lige den alder ved konfirmationstiden, hvor man opdager sig selv og får interesser, der varer ved og kan være med til at definere en som person, når man begiver sig ud i voksenlivet. Hvad har det så med bordpynten til konfirmationen at gøre? Jo, tænk selv på de festlige arrangementer, du har deltaget i: Noget af det første, man lægger mærke til, er pynten, for pynten sætter teamet for, hvad omdrejningspunktet for begivenheden er. Det kan være, der er tale om en højtid, der skal markeres. Måske er det en udklædningsfest, hvor der bliver hintet til lege, der skal afvikles i løbet af dagen – eller måske gemmer der sig små udfordringer under tallerkenerne, som deltagerne skal nå at udføre, inden arrangementet er slut?

Hvad er konfirmanden til?

Derfor er den vordende konfirmand eller nonfirmand heller ikke ligeglad med, hvilket førstehåndsindtryk man får, når man træder ind i lokalet, hvor man skal fejres. Som arrangør for fejringen skal du undersøge, hvad der optager konfirmanden for tiden. Måske er du som arrangør forælder til barnet, og så mener du, at du kender barnet nok til at vide, hvad der interesserer dit barn for tiden, men tendenser er lunefulde, og hvad der var hipt i går, kan være passé i dag. Forhør dig på en forstående måde, hvad der optager den kommende konfirmand. Måske oplever du, at du ikke kender til det modefænomen, som barnet taler om, men du skal ikke opgive eller falde tilbage på din egen opfattelse af, hvad der kan være en god idé til et tema for dagen og dermed dekorationsmulighederne. Konfirmationen skal gerne være en uforglemmelig oplevelse, som familien vil tænke tilbage på med positive tanker, så hvis du er helt på bar bund, efter du har forhørt dig hos barnet, så skal du ikke fortvivle. Markedet for festdekorationer og -temaer forandrer sig ganske vist hvert år, og på samme måde som med moden, så kommer der konstant nye kollektioner til, som er opdateret med tidens tendenser, men der er hjælp at hente.

Uanede muligheder

Det er derfor et godt tip at forhøre dig i branchen hos dem, der begår sig med fest- og dekorationsartikler til hverdag, for du vil formentlig opleve, at man kan få pynt, der næsten er skræddersyet til et specifikt tema eller i hvert fald passer under den samme paraply. Barnet får jo kun én konfirmation, så spørg også ind til, om personen kunne tænke sig nogle specielle events til konfirmationen, som hele familien kan deltage i. Det kan, som tidligere nævnt, være mindre lege eller små finurligheder, som familien kan afvikle ved bordene, så de kan komme hinanden ved. Et obligatorisk element ved konfirmationen er blandt andet festsangene, og her kan du gå på opdagelse i, at der findes mange forskellige sangskjulere, der vil passe ind til pyntens tematik.

Det er, som man siger, kun fantasien, der sætter grænserne, og vi er helt sikre på, at selv hvis du ikke kan finde en færdigsamlet pakkeløsning til din pyntsituation, så kan du helt sikkert finde nogle komponenter, så du kan skabe bordpynt til konfirmation eget ønske. Se desuden ‘Ideer til konfirmation – fem forrygende forslag til en festlig dag’.