2 skræmmende former for Halloween lege

Halloween, eller som dagen hedder på dansk Allehelgensaften falder altid på d. 31 oktober, og det betyder blandt andet halloween lege for voksne og børn. Det er på denne dag, at vi tænder lys og mindes de mennesker som døde i årets løb. Traditionen siger, at det også er den nat, hvor genfærd og mærkets magter kan komme frit frem og håne de nulevende.

Halloween er blevet en festdag for både børn og voksne, hvor der skrues op for uhyggen. Børnene klæder sig ud som blandt andet spøgelser og edderkopper, hvor de løber fra dør til dør og råber ”slik og ballade”. Du kan være ”heldig” at åbne døren for Dracula, som står med en plastisk økse i den ene hånd og rækker en slik tønde ud med den anden hånd.

De voksne kan lege med på børnenes ”slik og ballade” leg, når de kommer forbi eller de kan holde deres egen fest med skræmmende lege.

Gør din voksen Halloween leg som en del af børnenes

Den 31. oktober mellem kl.17.30 og 22.00 render byens børn rundt og ringer på dørene. Du og dine venner kan nu blive byens foretrukne Halloween destination! I skal lave en skræmmende entre op til fordøren, som består af utallige overraskelser. Derudover skal i klæde jer uhyggeligt ud og spille jeres rolle fuldt ud. Er du klædt ud som vampyr, så spil rollen som vampyr!

2 forslag til udendørs dekorationer og lege:

  • Udform din indgang til fordøren, som en kirkegård. Hæng skeletter op i træerne udenfor huset. Sæt forskellige gravsten i forhaven og grav nogle små huller i blomsterbedene eller græsplænen, hvor der kommer ben og arme op ad. Giv den gas med masser af græskar med lys og sæt små spøgelser ud, hvor en båndoptager siger lyde. Lav en gammel kiste af træ, hvor en af jer ligger ”død” i, men naturligvis vågner op, når ungerne nærmer sig. Lad hoveddøren stå på klem, hvor der står en kæmpe spand fyldt med slik i klemme, hvorpå der står ”Værsgo”. Idet ungerne tager et stykke slik, kommer en af jer frem og forskrækker!
  • Lav en ”Crime scene”. Udsmyk din indgang eller forhave som, at der lige var blevet begået en forbrydelse. En look a like mande- eller kvindedukke er hængt fra træet, en har fået hovedet skåret af i garageporten, hvor blodet er sprøjtet i alle retninger. En tredje person er blevet spyddet, og en fjerde person gisper stadig efter vejret på græsplænen og råber på hjælp. Morderen er muligvis stadig inde i huset…

Nedenfor kan du se en lille Halloween video, hvor du kan blive inspireret til udsmykninger og gode Halloween lege for voksne:

Den rene voksen leg, som er forbudt for børn

Halloweenfesten som kun henvender sig til det voksne publikum, skal være uhyggelig lige fra start til slut. Selv maden skal understrege, at den 31. oktober er en særlig dag!

Maden kan for eksempel bestå af cuttede fingre, blå vin med sorte edderkopper, mumie pølsehorn, spøgelseskager og sammenkogte retter med øjne og afklippede negle.

Halloween lege for voksne

Halloweenfesten kan være bygget op omkring en leg, hvor gæsterne hver især har fået tildelt en karakter i indbydelsen. Her står der også, hvad du som den givne karakter skal gøre, og hvad din mission for aftenen er. Måske du skal slå en ihjel, måske du skal ligge en fælde eller noget helt andet. Denne leg kræver, at en af gæsterne er arrangør og tovholder af legen.

Til festen kan der også være små lege. Igen vi det være en fordel, hvis værten havde forberedt disse lege på forhånd og givet nogle af gæsterne nogle små hints. Her kommer nogle lege forslag:

  1. Efter middagen kidnappes en af de kvindelige gæster af en hætteklædt mand. Hun bliver bragt til et rum, som er mørkt og uhyggeligt. Her lænkes hun til en seng eller lignende. Nu er det de andre gæsters opgave at redde kvinden inden uret ringer.
  2. Køb og spil spillet ”Escape room”, hvor i skal nå at løse en opgave inden for en time. Den uhyggelig lyd dertil downloades som en app til din smartphone.
  3. Del festen op i 2 grupper og lav konkurrence leg. For eksempel, hvem ruller hurtigst en deltager ind i toiletpapir, så han forestiller en mumie. Hvem bunder hurtigst en drink med orme i. Hvilket hold kan nævne flest mordere, gyser karakterer eller gyserfilm.
  4. Sanse leg, hvor der skal føles på enormt klamme ting. For eksempel kogt spaghetti, slim eller husblas, pels, havregrød med ketchup i, indmad fra et græskar, medisterpølse, vingummier i vandbad.

Er du vært til en Halloweenfest kan du også skrive i indbydelsen at hver deltager skal finde på en leg, der passer til temaet. Halloween lege for voksne behøver ikke være lange, bare de er skræmmende.