Det der med fødselsdaginvitationer, det er ikke altid lige nemt. En enkelt gang eller to er det lykkedes undertegnede at sende invitationer ud, hvor 1) tilmeldingsfristen manglede (hvilket resulterede i, at jeg ikke helt vidste, hvor mange der kom til festen) og 2) adressen manglede (hvilket resulterede i ualmindeligt mange sms’er fra de inviterede). Så efterhånden anser jeg mig selv som ekspert på området, og jeg har da også lavet en liste over alt, hvad en invitation bør indeholde af praktiske informationer -og den deler jeg med dig her sammen med et par gode bud på, hvordan du designer invitationen.

Det praktiske

Som tommelfingerregel siger man, at invitationen helst skal sendes ud senest 6 uger før selve begivenheden -og gerne før, hvis du vil være sikker på, at folk har tid til at komme. Større begivenheder som bryllup, konfirmation og fødselsdage kræver en skriftlig invitation, og i den skal der som minimum stå følgende:

  • Anledning
  • Dato samt start og sluttidspunkt
  • Sted
  • Afsender
  • En S.U. dato

Derudover kan du skrive, om gæsten skal være iført en særlig påklædning, medbringe bestemte ting eller om der er mulighed for overnatning. Desuden er det vigtigt at notere, om festen er med eller uden børn.

Sidst men ikke mindst bør du altid underskrive dine invitationer i hånden -også selvom det er en fortrykt invitation.

Selve invitationen

Som udgangspunkt er der tre muligheder, når du skal lave en invitation:

  1. Du laver det hele selv -både klipper, klistrer og skriver.
  2. Du køber en skabelon, hvor der er udfyldt de primære ting, så du kun selv skal skrive dato, sted m.m.
  3. Du designer en løsning på nettet og får leveret færdigtrykte men personlige invitationer.

Den første model er den, der krævermest af dig, men til gengæld er det også den, der er mest personlig. Brug lidt tid på at søge inspiration på nettet, og giv dig så i kast med at dekorere dine invitationer. En personlig invitation bliver som regel modtaget med stor glæde hos den inviterede.

Den næste model er den kedeligste. Skabelonerne er ikke ret upersonlige, fordi de skal passe til en bred målgruppe og designmæssigt kan det også se lidt fjollet ud, med din håndskrift op mod den fortrykte computerskrift.

Den sidste version er også let at gå til, og samtidig kan den gøres meget personlig. Lige her finder du en side, hvor du kan designe dine egne fødselsdagsinvitationer, og du kan bruge egne billeder og supplere med fine illustrationer fra hjemmesiden.

Der er noget ved rigtig post

I dag er der mange, der vælger at sende fødselsdagsinvitationer på mail eller sms, men der er nu noget særligt ved at modtage en invitation med posten. Det er ikke ofte, at vi får post fra andre end det offentlige i dag, og derfor vil de fleste blive glædeligt overrasket over et personligt brev i postkassen -og det er desuden en ting, der viser, at man virkelig har lagt sig i selen for at skabe en god, personlig fest.

Man siger, at en skriftlig invitation kræver skriftligt svar, men du skal nok ikke gøre dig forhåbninger om at modtage svaret i din postkasse. Nok nærmere på sms eller ved et opkald.

Jeg håber, at dette har været inspiration til din næste invitation til fødselsdag. Rigtig god fest!