Er du også træt af de samme traditionelle nytårssange? Eller ønsker du blot at supplere den med din egen, sjove, spændende, anderledes nytårssang, så er her 10 gode steps til hvordan DU gør din fest endnu mere festlig med en personlig nytårssang.

Step 1: Erkend, at du formentligt ikke er født sangskriver og de første strofer er de værste. Det gælder om at hygge sig med at lave nytårssange.

Step 2: Hvis du har svært ved at komme i gang, så start ud med at finde et stykke hvidt papir og en kuglepind. Lav en brainstorm. Du kan f.eks skrive 2011 – Som er det nuværende år og derefter skrive pile ud fra denne (Se engelsk youtube video nederst) Skriv de ting ned, du synes har været sjove, ændret dit liv, dine venners liv, et sjovt citat dine festgæster og du har haft eller en sjov begivenhed. På den måde kan du gøre din nytårssang mere personlig.

Step 3: Udvælg, udfra din brainstorm, de sjoveste eller bedste minder for forudgående år og skriv dem på et stykke papir. På den måde har du overblik over hvad du kan inddrage i din nytårssang.

Step 4: Tænk på en melodi. Du kan vælge en af de klassiske, ” Jeg går mig bygge vil” ”Der sad to katte på et bord eller ” Mariehønen evigglad” eller tag fra den traditionelle nytårssang ”Vær velkommen herrens år” eller lave din helt egen, hvis du er super god til at spille på et instrument f.eks.

Tip: Ønsker du at gøre din nytårssang mere avanceret, kan du købe de cd’er der er beregnet til karaoke så får du baggrunds lyd, men står selv for at synge og kan på den måde fortsat sætte dit eget præg på din nytårssang.

Step 5: Sæt dig ned i et stille rum, hvor du har lettere ved at holde fokus.

Tip: Er du en af dem, som skal presse sig selv for at komme i gang, så allier dig med en ven og aftal, at I skal mødes og der skal I hver i sær have skrevet et vers.

Step 6: Find dit hovedbudskab i din sang, dvs. Den begivenhed, sjove udtryk eller andet, som du mener skal være den røde tråd, dit tema, gennem sangen.

Step 7: Find ud fra step 3 dine undertemaer. Dvs. Emner der skal tilpasse sig dit hovedbudskab i din nytårssang.

Step 8: Nu har du fundet frem til hvad du mener er relevant at skrive om i din sang. Så nu er skal du vælge den måde, du ønsker at opstille din sang på. En god idé er at følge den sang du har valgte, opbygning. Sørger for at du har samme antal ord, som lyrikken i den tekst du har valgt, har. Det vil sige.. ” Jeg går mig bygge vil” – > Kan du skrive:” Når nytåret nu slås ind” På den måde sikre du, at din tekst kommer til at passe til melodien.

Step 9: Når du er nået til sidste vers, så kan du overveje at skrive dit nytårsfortsæt ind. Evt. Kan du også skrive dine festgæsters, hvis du kender til dem. Det er ofte:” Jeg vil tabe mig X antal kg næste år” eller ”Jeg vil stoppe med at ryge”. Gør det evt. Sjovt.

Step 10: Nu er du færdig. Gør den evt. Farvrig og del den ud til dine festglade gæster. Lad dem synge med på dine nytårssange, evt. som opvarmning til den originale nytårssang ” Vær velkommen herrens år.” På den måde har I allerede varmet jeres stemmer op og er klar til at give den gas og skyde nytåret ind med nytårssange, minder fra fortiden og ikke mindst drømme om fremtiden.